De behandeling

Wat kun je verwachten

 • Als je via de website, per mail of per telefoon een afspraak hebt gemaakt, direct een e-mail zodat je weet dat je boeking is geregistreerd. Als je dit niet krijgt gaat er iets niet goed!!! Het commentaar in de boeking krijg ik niet automatisch door dus in sommige gevallen is het wijs even een losse mail te sturen.
 • Na enige tijd ontvang je van mij een acceptatie van de boeking.
 • Als je voor de eerste keer komt, krijg je een mail met een link, zodat je je NAW-gegevens en je medische achtergrond kunt invullen in mijn administratiepakket, dit is natuurlijk AVG-proof.
 • 2 dagen voor ieder consult krijg je een e-mail hierin staat een code om de tweede deur te openen. Als je om welke reden niet kunt verschijnen op het consult hoor ik het dan ook graag als je dit bericht ontvangt.
 • Ik poog mijn voordeur minimaal 15 minuten voor het consult geopend te hebben, je kunt jezelf altijd binnenlaten.
 • Je kunt de trap opgaan en daar wijst zich de weg, wachtkamer links voor, wc in de gang.
 • Hang je jas op in de gang en neem een plekje in de wachtkamer, er is koffie, thee en water.
 • Aan het begin van de eerste afspraak nemen we samen je medische achtergrond door en we praten over je klachten, wat je bezighoudt en over wie je bent.
 • Daarna start ik het onderzoek. Meestal gebeurt dit met kleren aan, soepele kleding is fijn. Voor het onderzoek kan het waardevol zijn dat je je uitkleedt tot je ondergoed. Mocht je hier moeite mee hebben, geef dit dan aan. Het is vooral belangrijk dat je je op je gemak voelt.
 • Ik kijk eerst in stand naar je houding en doe een aantal testen om te kijken hoe je functioneert in stand.
 • Vervolgens gaan we verder op de bank. Je gaat op de bank liggen, meestal in rugligging. Ik vorm me een beeld van je functioneren door op een aantal plekken aan je lichaam te voelen. De textuur van je lichaam geeft mij een indruk van hoe je in je vel zit en hoe je lichaamssystemen werken. Hiermee hoop ik een link te kunnen leggen naar je klachten. Meestal valt een aantal deelgebieden in je lichaam op, deze reageren anders dan hoe je vanuit jouw leeftijd en gewoontes zou kunnen verwachten.
 • Vanuit zo’n deelgebied zoom ik in op deze structuur en focus ik op wat er daadwerkelijk afwijkend is van het gemiddelde en in vergelijking met de rest van je eigen lichaam.
 • Heb ik dit eenmaal duidelijk, verteld ik je dit waarna als je het begrijpt over tot behandelen. Ik behandel het deelgebied zelf en verbind dit weer met hoe jij als mens in zijn totaliteit functioneert. Ik gebruik over het algemeen zachte technieken uit de biodynamische osteopathie, maar put ook uit technieken die ik bij College Sutherland en andere osteopathische opleidingen heb opgedaan.
 • Meestal doe ik even een techniek om vlot wat ruimte te maken daarna mag het echte werk beginnen.
 • De biodynamische technieken bestaan vooral uit contact maken met het weefsel, waardoor het weefsel meer een eenheid wordt en spanning verschuift. Hierbij ontstaat een stiltemoment, waarin je lichaam de mogelijkheid krijgt om te herori├źnteren.
 • Deze stappen doorloop ik tijdens de behandeling een aantal keer op verschillende plekken, waardoor je gaandeweg weer ruimte of dynamiek krijgt in je structuren.
 • Als afsluiting van de behandeling doe ik nog een check of je over je gehele lichaam weer in balans bent.
 • Ik geef je eventueel nog wat aanvullende tips voor bijvoorbeeld een supplement of voeding.
 • Meestal plannen we na de behandeling een nieuwe afspraak in. Het tijdsinterval tussen de behandeling varieert tussen de 3 en 6 weken, naarmate je vitaler wordt stemmen we samen een moment af, dit ligt vaak tussen 3-6 maanden.

Veel mensen ervaren de behandeling als een nieuwe manier van kijken naar hun klacht; een manier die vaak gelijk al wat meer ruimte en ontspanning geeft. Mensen geven bijvoorbeeld vaak aan dat ze na de behandeling heel lekker hebben geslapen.

In de behandeling streef ik na je te helpen bij het vinden van meer vrijheid, zodat klachten kunnen verdwijnen. Ik vind het belangrijk dat je inwendige organen plastisch zijn en bewegingsruimte hebben, dat er dynamiek is in je cranio-sacrale systeem en dat de onderliggende structuren vrij zijn. Daarnaast help ik je bij het vinden van balans in biodynamische aspecten, het gaat dan om bewegelijkheid en dynamiek over je wervelzuil, het opbouwen van druk over je wervels en het stimuleren van embryonale richting en dynamiek in je systeem.

Meestal heb ik 2 tot 3 behandelingen nodig om klassieke osteopathische zaken op de rit te krijgen. Om alle biodynamische parameters goed te krijgen hebben we meer tijd nodig om verschuivingen te bewerkstelligen in je systeem. De tussenpoos bij behandelingen is dan vaak langer, tussen 2 en 3 maanden. Op dat moment zijn klachten meestal al beter hanteerbaar. Zo help ik je bij het terugwinnen van je zelfherstellend vermogen en het vergroten van je vitaliteit. Ik hoop dat je ervaart hoe osteopathie je kan helpen en dat we hiermee een duurzame relatie opbouwen waarbinnen mijn vaardigheden jou ondersteunen en helpen als je dat nodig vindt.

Scroll naar boven